Czas przygotowania to około 45 minut 🙂 Składniki/4 porcje: – 300 g mięsa mielonego – 1 marchew – 1 puszka krojonych pomidorów w puszce – 2 ząbki czosnku – ok. 300 g makaronu spaghetti – tarty parmezan, olej rzepakowy – sól, pieprz, suszony tymianek, oregano, papryka ostra i słodka – opcjonalnie świeża bazylia Przygotowanie: Dzisiaj propozycja na szybkie spaghetti bolognese, które smakuje równie dobrze jak to na badzie oryginalnego włoskiego sosu a la ragu. Gdy mięso nabierze jasnego koloru, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, startą na małych oczkach marchew oraz pomidory z puszki. Na talerze wyciągamy makaron, sos i wszystko posypujmy tartym parmezanem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę.