Jeżeli mięso zastąpicie strączkami np. cieciorką, wtedy powstanie także wersja wege tego dania. 1 kg piersi z kurczaka 1 opakowanie szpinku baby 500 g pieczarek 60 g suszonych pomidorów 2 duże ząbki czosnku 1 czerwona cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka oregano Szczypta ostrej papryki w proszku Sól pieprz Przygotowanie: - Kaszę bulgur przygotować wg instrukcji na opakowaniu. - Pierś z kurczaka i czerwoną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Wystarczy dodać warzywa oraz mięso, aby powstało smaczne danie, które można zjeść zarówno na ciepło, jak i zimno. Podsmażyć na kolejnej łyżce oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek, pokrojone w paski suszone pomidory i szpinak.