Składniki (na około 16 krokietów): Naleśniki: 3 szklanki mąki (szklanka – 220 ml) 4,5 szklanki mleka 2 jajka szczypta soli łyżeczka oleju Nadzienie: 400 g mięsa z udek kurczaka (lub filetów z piersi) 500 g pieczarek 200 g sera 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Krokiety z gyrosem to pyszne naleśniki z farszem z kurczaka, pieczarek i sera żółtego z przyprawą kebab gyros. Pieczarki drobno siekamy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na tym samym oleju co mięso. Mięso kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawą kebab-gyros i odstawiamy na pół godziny. Tak przygotowane naleśniki maczamy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut.