Składniki: Biszkopt: - 1,5 szklanki mąki - 3/4 szklanki kaszy manny - 1 szklanka cukru - 1/2 kostki margaryny - 1/2 szklanki śmietany - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 jajka - 2 żółtka - 1 puszka masy makowej - 2 białka - 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: - Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kaszę mannę, śmietanę, cukier, dodajemy jajka, żółtka i roztopioną i ostudzoną margarynę. - Trochę ciasta odkładamy, resztę wykładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. - Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny w temp. 180 st. C.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/12/atwy-makowiec.html