Kruche rogaliki owsiano-orzechowe

Iza
Ciasta
06.12.2017 18:58
Kruche rogaliki owsiano-orzechowe

Składniki na ciasto: - 400 g mąki krupczatki - 150 g masła - 5 łyżek cukru - 1 łyżka cukru z wanilią - 50 g drożdży - 4 łyżki śmietany - 1 jajko - 1 żółtko Nadzienie owsiano-orzechowe: - 250 g płatków owsianych - 150 g mieszanki orzechów (migdałów, orzechów włoskich, laskowych) - 100 g masła - 200 g cukru - 5 łyżek amaretto - 2 żółtka - 2 białka - 1 łyżka kwaśnej śmietany Make posiekać z masłem, dodać resztę cukru, śmietanę, 1 jajko i 1 żółtko, cukier z wanilią. |Kruche rogaliki owsiano-orzechowe| Kruche rogaliki z pysznym nadzieniem owsiano-orzechowym. Można powiedzieć, że to bardzo zdrowe rogaliki ;) Zamiast masy orzechowej rogaliki możecie upiec z dodatkiem powideł śliwkowych lub ulubionej konfitury. |Kruche rogaliki owsiano-orzechowe| Jak upiec kruche rogaliki owsiano-orzechowe? Smacznego :- ) |Kruche rogaliki owsiano-orzechowe| |Kruche rogaliki owsiano-orzechowe| Ciasto przygotowane z mąki krupczatki jest wyjątkowo delikatne i bardzo łatwo się z nim pracuje. Rogaliki ułożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pozostawić na około 15 minut do wyrośnięcia. Na środek każdego trójkąta kłaść porcję nadzienia owsiano-orzechowego i zwijać zgrabne rogaliki. Dodatkowo: - 1 białko do posmarowanie rogalików - cukier puder do posypania rogalików Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2017/12/kruche-rogaliki-owsiano-orzechowe.html