Smażone śledzie w zalewie octowej

Wiesław
Boże Narodzenie
06.12.2017 13:40
Smażone śledzie w zalewie octowej

Ilość: 2 słoiki 1l Składniki: - 1 kg śledzi zielonych (tuszki bez głów) - sól, pieprz mielony - mąka do obtaczania - olej do smażenia - 3 cebule - 2 szklanki wody - 1 szklanka octu 10% (można dać mniej) - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżeczki soli - 4 liście laurowe, pieprz czarny, ziele angielskie, gorczyca Przygotowanie: Śledzie myjemy, obcinamy płetwy ogonowe, kroimy na połowę (wygodniej układać w słoikach). Boże Narodzenie przetwory ryby śledzie śledzie na święta śledzie śmażone w zalewie octowej śledzie w occie śledzie zielone Potem usmażone śledzie układamy w słojach na przemian z cebulą . Następnie doprawiamy je pieprzem, solą, obtaczamy w mące i wkładamy na rozgrzany tłuszcz. W między czasie z podanych składników (oprócz cebuli) przygotowujemy zalewę, którą gotujemy ok.2/3 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2013/12/smazone-sledzie-w-zalewie-octowej.html