Ule to, obok anyżków, zdecydowanie moje ulubione ciasteczka świąteczne. Są bardzo smaczne, uroczo wyglądają i nie trzeba ich piec. Do ich przygotowania potrzebna jest jednak odpowiednia foremka. Takie ciasteczka już od kilku lat przygotowuję na Święta Bożego Narodzenia. Tym razem, zamiast z biszkoptów, przygotowałam ule z herbatników i napełniłam je kajmakiem. Wyszły pyszne, choć nie ukrywam, trochę słodkie. Nie przeszkadzało to jednak nikomu i już po 2 dniach od przygotowania nie został ani jeden 😉 Takie ule to idealne ciasteczka na święta. Można przygotować je w różnych wariantach smakowych a wersja z kajmakiem, to z pewnością nie ostatnia propozycja na …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/12/09/ule-z-kajmakiem/