Śledzie w zalewie octowej

Wiesław
Boże Narodzenie
06.12.2017 13:38
Śledzie w zalewie octowej

Marynowane śledzie z cebulą to doskonała baza do wielu przekąsek i sałatek ze śledziami w roli głównej Ilość: słoik 1l Składniki: - 80 dag śledzi solonych bez głów (około 2 sztuki) - 2 średnie cebule - 1 szklanka wody - 1/2 szklanki octu 10% (można dać mniej) - 1/4 szklanki cukru - 2 liście laurowe - kilka ziaren pieprzu - ziela angielskiego - garść gorczycy Przygotowanie: Śledzie czyścimy, obcinamy płetwy i kroimy w dzwonka. Boże Narodzenie dania wigilijne ryba ryby śledzie śledzie na święta śledzie w occie śledzie w zalewie octowej Następnie zalewamy zimną wodą w misce i odstawiamy na około 1 godz. (zależy jak bardzo są słone). Potem w słoju układamy na przemian wymoczone śledzie i cebulę. Zalewamy zimną marynatą, zakręcamy i odstawiamy na 3-4 dni w chłodne miejsce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2014/12/sledzie-w-zalewie-octowej.html