Ryż z pikantnym tuńczykiem, słoneczną kukurydzą i zielonymi dodatkami

Magdalena
Obiad
19.07.2017 11:43
Ryż z pikantnym tuńczykiem, słoneczną kukurydzą i zielonymi dodatkami

Składniki: (porcja dla 2 osób) 100 g ryżu parboiled z dzikim (1 woreczek) 2 puszki Saltino Tuńczyk z czosnkiem niedźwiedzim chili i oliwą z oliwek Graal (2 x 160 g) 1/4 żółtej papryki 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego Na patelnię przekładamy zawartość dwóch puszek Saltino Tuńczyk z czosnkiem niedźwiedzim chili i oliwą z oliwek, dodajemy do naszego tuńczyka pokrojoną żółtą paprykę, delikatnie mieszamy składniki. Włączamy mały gaz, dodajemy 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego i delikatnie mieszając całość podgrzewamy wszystko (nasz tuńczyk z dodatkami ma być ciepły, ale nie zostawiamy go na ogniu zbyt długo). Do przygotowania dania wykorzystałam wspaniały produkt firmy Graal Saltino Tuńczyk z czosnkiem niedźwiedzim chili i oliwą z oliwek. Możecie go przygotować dosłownie w 5 minut tak jak poleca producent (wspaniałe i zdrowe danie express) lub tak jak ja wzbogacić w ulubione dodatki i stworzyć niepowtarzanym obiad dla rodziny. 2 czubate łyżki słodkiej kukurydzy 2 łyżki posiekane zielonej pietruszki 1 garść mieszanki jarmużu i szpinaku Przygotowanie: Dziś zapraszam Was na pyszny ryż z pikantnym tuńczykiem, słoneczną kukurydzą i zielonymi dodatkami. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie możemy go rozgotować).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/ryz-z-pikantnym-tunczykiem-sloneczna-kukurydza-i-zielonymi-dodatkami/