oleju - 1 1/2 łyżeczki waniliowego ekstraktu(może być również olejek waniliowy-ale wtedy tylko 4-5 kropli) - 4 średnie banany rozgniecione widelcem - 300g posiekanych ananasów z puszki - na krem: - 450 gserka śmietankowego(może być sernikowy) - 200g masła - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 2 szklanki cukru pudru, przesianego Przygotowanie: 1.Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W dużej misce wymieszaj miękkie masło z serem i ekstraktem waniliowym aż będzie gładka masa, stopniowo dodawaj cukier puder, zmiksuj razem aż wszystko się połączy,przez ok 3 min ,żeby była puszysta masa. W dużej misce wymieszaj miękkie masło z serem i ekstraktem waniliowym aż będzie gładka masa, stopniowo dodawaj cukier puder, zmiksuj razem aż wszystko się połączy,przez ok 3 min ,żeby była puszysta masa. cukru - 1 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka soda - 1/8 łyżeczka gałki muszkatołowej - 3 duże jajka, lekko roztrzepane - 1 1/2 szkl. Ciast piec przez 28-30 minut w temp.180 stopni,(jak pieczecie naraz wszystkie tortownice to co jakiś czas zamieniajcie miejscami blaszki )ostudźcie ciasta,zdejmijcie papier . Ciast piec przez 28-30 minut w temp.180 stopni,(jak pieczecie naraz wszystkie tortownice to co jakiś czas zamieniajcie miejscami blaszki )ostudźcie ciasta,zdejmijcie papier . Przepyszny ,wilgotny tort,z chrupiącymi orzeszkami,przełożony masą maślano-serową,fajnym pomysłem jest wzbogacenie ciasta bananami i ananasami ,dzięki temu nie jest suchy i nie trzeba niczym ponczować-polecam bo jest naprawdę dobry i zupełnie inny niż wszystkie. 6.Przekładamy kremem nasze cienkie blaty ciasta i na wierzch również trochę kremu i posypać resztą orzechów,można również dać na wierzch wiórki czekolady.