Sposób przygotowania: - 2 łyżeczki soli - 2 łyżki oleju - 4-5 ząbków czosnku - 2 łyżeczki tymianku - 2 łyżeczki rozmarynu Królika dzielimy na mniejsze kawałki. Składniki: - 1,5 kg królika - 1,5 szklanki mleka - 2 łyżki masła - 20 dag boczku - szklanka bulionu (można zastąpić wodą) - szklanka kremówki - łyżka mąki marynata: Mięso z królika wyciągamy z mleka i umieszczamy w brytfance. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 1-1,30 h. Królika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo smaczne i aromatyczne. Trzymamy w lodówce pod przykryciem (najlepiej przez noc). źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 2h + marynowanie Po spróbowaniu raz tego kruchego mięsa muszę jak najszybciej nadrobić zaległości.