Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 250 g pieczarek 100 g serka topionego śmietankowego 2 nieduże ogórki kiszone pół łyżeczki mielonego imbiru garść drobno posiekanej natki pietruszki sól pieprz 1-2 jajka (do panierki) bułka tarta (do panierki) odrobina oliwy ok. szklanki oleju Ja już proponowałam na blogu szaszłyki z mięsa mielonego, a dziś pójdę bardziej w klasykę - kotlety mielone z farszem pieczarkowo-serowym. Pieczarki z serkiem topionym i dodatkiem natki pietruszki są o tyle smakowitym rozwiązaniem, że dzięki temu kotlet absolutnie nie jest suchy, a do tego zyskuje walory smakowe. Istnieje możliwość, iż zostanie Ci trochę farszu - z powodzeniem możesz go dodać do kanapek jako pastę albo zjeść prosto z patelni (ja tak zrobiłam).