Składniki: - 500 g kiełbasy dobrej jakości - 2 średnie cebule - 2 łyżki octu winnego z białego wina - 2 łyżki miodu - 250 ml przecieru pomidorowego - 2 łyżki curry - 1 łyżeczka chili - 1 łyżka słodkiej papryki - pieprz czarny - 5 małych bagietek - 4 ogórki konserwowe - opcjonalnie rukola Kiełbasę pokroić w grube plastry, przełożyć na rozgrzaną patelnię i dokładnie obsmażyć. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać ocet oraz miód, podlać wodą i dusić przez kilka minut, a następnie dodać przecier pomidorowy. Upieczone bagietki napełnić kiełbasą w sosie, oprószyć dodatkowo curry, dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę lub cienkie paski i rukolę. Wymieszać, dodać przyprawy, gotować kilka minut do uzyskania gęstego sosu, a na koniec dodać kiełbasę.