Potrzebujemy: - kg podudzi kurzych - 1 łyżeczka imbiru - 1 łyżeczka pieprzu - 2 łyżeczki soli - 200 ml kefiru - płatki kukurydziane - mąka ziemniaczana i pszenna w równych proporcjach - 1 łyżeczka Vegety Sól, pieprz, imbir wsypujemy do miski i wlewamy kefir. Do tej mieszanki wkładamy umyte mięso i odstawiamy na noc pod przykryciem (ja stawiam na balkonie). Kiedy czas upiec mięso wyjmujemy z sosu i robimy mieszankę z mąki pszennej, ziemniaczanej, Vegety i płatków kukurydzianych. Pieczemy na zloty kolor, pamiętając, by w połowie pieczenia spryskać kurczaki olejem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/12/chrupiacy-kurczak.html