Rogaliki bakaliowe regulach

Bernadeta

Ciasta

01.12.2017 17:23

Rogaliki bakaliowe regulach

Rogaliki bakaliowe - rugelach ciasto: 250 g masła o temperaturze pokojowej 250 g sera kremowego na sernik z wanilia 250 g mąki szczypta soli nadzienie: powidła , marmolada albo nutella 1 00 g posiekanych drobno orzechów arachidowych 1/2 szkl. Przekładamy ciasto na stolnice, formujemy kule, ewentualnie jeśli się jeszcze klei podsypujemy delikatnie maka, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najlepiej na całą noc. Rogaliki układamy na na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy brązowym cukrem. uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki rodzynek 1 jajko rozkłócone do posmarowania ciasta brązowy cukier do posypania Ciasto. Schłodzone ciasto wyjmujemy na omączoną stolnice, dzielimy na dwie równe części . Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy na blasze około 10 minut, zanim je zdejmiemy. Do misy miksera dodajemy ser, masło i na średnich obrotach rozrabiamy aż masa zrobi się kremowa. Ciasto kroimy na równe trójkąty i rolujemy w rogaliki .

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2012/11/rogaliki-bakaliowe-rugelach.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta