Muffinki z łososiem i pesto

Sylwia
Przekąski
31.12.2017 13:16
Muffinki z łososiem i pesto

Czas wykonania: 35 – 40 min Ilość porcji: 9 sztuk (1 sztuka – 195 kcal) Składniki: 100 g mąki pszennej 70 g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g sera żółtego ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 łyżki oliwy z oliwek 250 ml maślanki 3 łyżki pesto z bazylii (Przepis) 1 jajko 100 – 150 g łososia wędzonego w plastrach 2 łyżki sezamu Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce, a plastry łososia pokroić na małe kawałeczki. Jeśli chcecie, aby babeczki były ładnie zarumienione na kilka minut można włączyć funkcje piekarnika na grzanie od góry, jednak trzeba uważać, aby sezam się za bardzo nie przypalił. Przełożyć ciasto do 9 foremek na babeczki, można użyć zwykłych papierowych lub sylikonowych wtedy łatwo babeczki będą odchodzić od formy. Ciasto na babeczki wymieszać za pomocą łyżki w dużej misce (dokładnie i delikatnie). Muffinki z łososiem i pesto to przepis, który znaleźliśmy niedawno z moim mężem w aplikacji odnośnie diet i zdrowego odżywiania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/muffinki-lososiem-i-pesto/