😅 Wartości odżywcze 1 porcji (wyszło 12) z czekoladą: 90 kcal B 3 g W 16 g T 2 g bez czekolady: 77 kcal B 3 g W 14 g T 0,5 g Składniki na formę 20 cm: ▸150 g kaszy jaglanej ▸2 dojrzałe banany ▸3 szt. kiwi ▸100 g twarogu chudego (lub 200 g białka jaj) +2 kostki startej gorzkiej czekolady do posypania Przygotowanie: wskazówki. Ja dodatkowo posypałam cukrem pudrem na wierzchu, ale zapomniałam, że to mokre ciasto i wszystko w minutę wsiąkło😁😁,stąd te białe plamki na zdjęciu. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera/melaksera, dodajemy pokrojone w plastry banany, jedno kiwi, twaróg/ ubite białka jaj (możecie wedle uznania dosłodzić) i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Sposobem na podbicie tłuszczu będzie np.posypanie startą gorzką czekoladą po upieczeniu😊i mamy kolejny pełnowartościowy deser. Pozostałe 2 szt. kiwi kroimy w talarki i wciskamy w ciasto.