Śledź z cebulą w śmietanie

Sylwia

Śniadania

29.11.2017 20:29

Śledź z cebulą w śmietanie

Ilosc porcji: 6 – 8 Skladniki: 600 g sledzi a’la Matias 3 cebule 1 mala smietana (200 g) Zalewa: 150 ml wody (2/3 szklanki) 2 sztuki lisci laurowych 3 sztuki ziela angielskiego 1 plaska lyzeczka cukru Przygotowanie: Sledzie moczyc 2 – 3 godzine w wodzie, aby pozbyc sie nadmiaru soli (mozna moczyc krócej, nawet 1 godzine wtedy sledzie beda bardzo slone). Cebule pokroic w pólplasterki, zalac 1 szklanka cieplej wody i odstawic na 15 – 30 minut, aby zmiekla (jesli chcecie, aby cebula byla bardzo miekka mozecie moczyc nawet godzine). Zalewa: Wode z cukrem, liscmi laurowymi i zielem angielskim gotowac 5 – 10 minut i odstawic do wystygniecia. Czas wykonania: 30 min (+ 2 h 30 min oczekiwania)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/sledz-z-cebula-w-smietanie/