Sernik z bezą

Sylwia
Ciasta
12.12.2017 17:32
Sernik z bezą

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 3 żółtka ½ szklanki cukru szczypta soli ½ kostki masła 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18 % Masa serowa: 1,200 kg sera białego (najlepiej tłustego) ½ szklanki oleju 6 żółtek 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 białka 1 – 1 ½ szklanki mleka (ile zabierze) Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 100 g kokosu (1 opakowanie) Przygotowanie: Na końcu dodać mleko, stopniowo – masa powinna mieć lejąca, ale nie bardzo wodnista – tak, aby powoli spływała. Bezę przelać na ciasto i piec kolejne 20 – 25 minut w 180 stopniach (do czasu zarumienienia). Przelać masę na ciasto i piec 35 – 40 minut w 180 stopniach (do czasu zarumienienia). Rozwałkować wielkości formy (22 cm x 27 cm) i przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 kawałków (forma 22 cm x 27 cm)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/sernik-z-beza/