Składniki (porcja dla 2 osób): kotlety sojowe 6 szt, marchew 2 szt, cebula 0,5 szt, czosnek 1 ząbek, bulion warzywny 2 szklanki, natka pietruszki posiekana 2 łyżki, sos sojowy 1 łyżka, liść laurowy 1 szt, ziele angielskie 3 ziarna, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kurkuma 1/4 łyżeczki, majeranek 0,5 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kotlety sojowe gotujemy 4 min. w bulionie. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę kotlety, posiekaną natkę pietruszki, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz koncentrat pomidorowy. Świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą lub ryżem, do tego pyszna surówka lub buraczki i obiad gotowy! Na patelni podsmażamy posiekaną cebule, dodajemy obraną i pokrojoną w półplasterki marchewkę oraz przyprawy.