Zupa jarzynowa z jarmużem

Patrycja

Zupy

09.08.2017 14:04

Zupa jarzynowa z jarmużem

Składniki: ziemniaki 3 szt, kalafior 200 g, jarmuż 100 g, marchew 2 szt, fasolka szparagowa 100 g, seler naciowy 2 łodygi, śmietana 3-4 łyżki, masło 50 g, koperek posiekany 3 łyżki, liść laurowy 1 szt, ziele angielskie 3 szt, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Ziemniaki i marchew obieramy, następnie kroimy w kostkę. Jarmuż myjemy, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy w oddzielnym garnku do miękkości, następnie odcedzamy i wkładamy go do bardzo zimnej wody, dzięki temu jarmuż zachowa swój piękny zielony kolor. Jarmuż ponownie odcedzamy, kroimy na mniejsze części i gdy warzywa w zupie będą już miękkie to dodajemy do garnka. Na koniec dodajemy posiekany koperek i w miarę potrzeb przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/08/zupa-jarzynowa-z-jarmuzem.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja