Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 Składniki: 50 g szynki parmeńskiej 30 g parmezanu ¼ cebuli 2 jajka 3 łyżki mąki 100 ml mleka szczypta soli 2 łyżki masła Przygotowanie: Cebulę poszatkować i podsmażyć na łyżce masła. Omlet z szynkę parmeńską i parmezanem to moja kolejna propozycja na prosty, ale niebanalny pomysł na szybkie i smaczne śniadanie na ciepło. Na patelni rozpuścić łyżkę masła i upiec omleta na niewielkim ogniu na złoty kolor. Odwrócić omleta posypać startym parmezanem, złożyć na pół i smażyć po 1 minucie z każdej strony.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/omlet-z-szynka-parmenska/