Sałatka z roszponką

Anna
Sałatki
21.03.2019 12:30
Sałatka z roszponką

Dressing: - 1 łyżka syropu klonowego, - 2 łyżki octu balsamicznego, - 1 łyżka soku z cytryny, - sól, pieprz, - 1-2 łyżki oliwy z oliwek, Wykonanie: Dressing: Składniki mieszamy, doprawiamy do smaku, ew. zmieniamy proporcje w składnikach dressingu, gdyż każdy ma swoje upodobania, jedni wolą słodszy a inni kwaśniejszy smak. Jest to idealny dodatek do dań np. tart na słono czy przekąska na drugie śniadanie. Składniki: - 1 opakowanie roszponki, - ok. 15 pomidorków koktajlowych, - duża garść prażonych pestek dyni, - szczypta białego sezamu. Pomidorki przekrawamy na pół, większe na 4 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2019/03/saatka-z-roszponka.html