Konfitura z czerwonej cebuli i octu balsamicznego

kardamonovy
Przekąski
30.12.2016 9:33
Konfitura z czerwonej cebuli i octu balsamicznego

Składniki: 5 średnich czerwonych cebul 1 ząbek czosnku 1 łyżka cukru 1 łyżka octu balsamicznego 1 liść laurowy olej rzepakowy sól pieprz Cebule kroimy w cienkie półplasterki. Ja np. sukcesywnie podjadam ją bez niczego, jej smak jest tak wciągający, że założę się – nie przejdziecie obok niej obojętnie. Konfitura z czerwonej cebuli i octu balsamicznego została zrobiona z myślą o innym przepisie. Ja ocet mogłabym pić prosto z butelki, pewnie dlatego zakochałam się w tym przepisie. W czasie smażenia dodajemy do niej cały ząbek czosnku, liść laurowy i ocet. Konfitura z czerwonej cebuli świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs. My coś wspominał, że jadł ją kiedyś w hamburgerze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/konfitura-z-czerwonej-cebuli-i-octu-balsamicznego/