Risotto parboiled z cieciorką

Obiad
05.07.2016 6:00
Risotto parboiled z cieciorką

Składniki: 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 szklanki (125 g) ciecierzycy 100 g ryżu parboiled ok. 1 l bulionu drobiowego/warzywnego sól, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Ryż płuczemy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z około 20 g masła i chwilę podsmażamy Następnie zalewamy 1 chochlą bulionu, kiedy ryż wypije cały bulion dolewamy następną porcję rosołu, za którymś razem dodajemy również łyżeczkę koncentratu i dokładnie mieszamy - czynność powtarzamy do miękkości ryżu. Kiedy już ryż będzie miękki i cały bulion wypity dodajemy przygotowane warzywa oraz odcedzoną cieciorkę. Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, następnie podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/06/risotto-parboiled-z-cieciorka.html