2 Czas przygotowania: 15 minut Składniki na placuszki 300 g kalafiora 1 jajo 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki jaglanej lub pszennej 3 łyżki mąki ryżowej lub pszennej 1 cebula dymka wraz ze szczypiorkiem 2 łyżeczki czarnuszki sól, pieprz Składniki na sos 5 łyżek jogurtu greckiego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Możecie je podawać z różnymi dodatkami, jednak najlepiej smakują z sosem jogurtowym – nie zakłóca on wówczas ich smaku. Wystarczy zetrzeć kalafiora na tarce, wymieszać z resztą składników i usmażyć na odrobinie tłuszczu. Możliwości jest nieskończenie wiele – tym razem, specjalnie dla magazynu Kocioł przygotowałam placuszki z kalafiora.