Chrupiące gofry idealne

Dorota
Śniadania
23.11.2020 10:28
Chrupiące gofry idealne

Przepis na chrupiące gofry idealne Ilość: 6 gofrów Składniki: 3/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej lub mąki pszennej 1/4 szklanki skrobii kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 2 łyżki roztopionego masła + 1 do wysmarowania gofrownicy szczypta soli lub ciut więcej, jeżeli robimy gofry na wytrawnie 1-2 łyżki erytrolu, jeżeli robimy gofry na słodko Przygotowanie: Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Uwagi: Sekretem dobrych gofrów jest też niestety dobra gofrownica – bez tej o dobrej mocy nie wyjdą Wam chrupiące gofry, choćby nie wiem, jakbyście kombinowali. Najlepsza będzie tutaj gofrownica Dezal, ale w tańszej wersji – i ja właśnie z niej korzystam – świetna jest też gofrownica MPM MGO-13. W misce mieszamy łyżką mąki z proszkiem, solą (i erytrolem, jezeli używamy), żółtkami, mlekiem i 2 łyżkami masła. Poniżej kilka przykładowych dodatków: W powyższych przepisach znajdziecie równiez pomysły na inne rodzaje ciast do gofrów. Pieczemy gofry 3-4 minuty i studzimy na kratce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/chrupiace-gofry-jak-z-budki-nad-morzem/