Przepyszny rabarbarowiec

Ciasta
29.05.2018 19:05
Przepyszny rabarbarowiec

Składniki: - rabarbar - ok. 2 kg - 4 łyżki cukru - 1 cukier waniliowy - 1 masło - 5 żółtek - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru - 2 i 1/2 szklanki mąki - forma: ok. 37x22 cm - 1/2 szklanki cukru - 5 białek - 1 kisiel cytrynowy 1. Ciasto: mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, masło i zagnieść na stolnicy ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, jedną włożyć do zamrażarki na ok. godzinę. 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. 4. Piana: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wsypać kisiel, zmiksować. 5. 4. Piana: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wsypać kisiel, zmiksować. 6. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/05/przepyszny-rabarbarowiec.html