Bardzo proste w przygotowaniu ciasto na kakaowych herbatnikach z masą jogurtową, pianką truskawkową, galaretką i truskawkami, super na upały 400 g jogurtu naturalnego 1/2 kg truskawek 2 łyżki cukru pudru 3 galaretki truskawkowe 500 ml śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa 200 ml wrzątku 3 galaretki truskawkowe 1/2 kg truskawek 700 ml wrzątku około 250 g herbatników kakaowych Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników kakaowych. Masa musi być na tyle stężała, aby herbatniki się w niej nie utopiły, ale mogły się przykleić. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku i studzimy. Na zastygniętym cieście układamy pokrojone na ćwiartki truskawki. W międzyczasie 1 galaretkę truskawkową rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Powstałą piankę truskawkową wylewamy na herbatniki i odstawiamy do stężenia.