Składniki - 4 łyżki oliwy z oliwek - 6 pieczarek - 200 g makaronu penne rigate ( pióra) - 1 średnia cebula - 1-2 ząbki czosnku - ok. 300 g piersi z kurczaka - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki pieprzu - 1/2 łyżeczki bazylii - 1/2 łyżeczki oregano - 300 ml śmietanki 18 % do zup i sosów - 100 ml ciepłej wody - 2 gałązki koperku Przygotowanie Pieczarki kroimy w grube plastry i podsmażamy na złoto na 2 łyżkach oliwy. Na patelnię wlewamy kolejną porcję oliwy (2 łyżki) i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Następnie dodajemy odcedzony makaron (nie wylewamy wody może się jeszcze przydać), większą część pieczarek oraz posiekanego koperku i mieszamy. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz oregano. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze szczyptą soli oraz pieprzu.