Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Brukselka zasmażana z boczkiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Bardzo dobrze smakuje wymieszana z ugotowanym makaronem łazanki lub z kopytkami, jako samodzielne danie, ale również jako dodatek np do schabowego w formie surówki. Ale są gusta i guściki i poświęcam się dla was sprawdzając jednocześnie czy mi się smaki z wiekiem nie zmieniają... Boczek kroimy na paski, cebulę w kostkę, obrane jabłko w cząstki. Do garnka wkładamy boczek i smażymy, gdy jest delikatnie rumiany dodajemy cebulkę, podsmażamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek chwilę smażymy. Potrzebne składniki 0,5 kg brukselki 200 g boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jabłko sól (pieprz) gałka muszkatołowa Nawet podobno tak pyszna jak ta brukselka zasmażana z boczkiem? Na szczęście miał kto to zjeść ze smakiem i się nie zmarnowało.