Składniki: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 opakowanie mrożonki warzyw po chiński - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 3 łyżki oleju - 1/2 łyżeczki imbiru - 1/2 łyżeczki kminku mielonego - 1 łyżeczka curry - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka mąki - 2 szklanki wody - 2-3 woreczki ryżu (według upodobań, ja gotuję dwie torebki) Filety z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić. Jeśli planujemy zrobić to danie dobrze jest wcześniej wymieszać kurczaka z przyprawami, ponieważ ma wtedy intensywniejszy smak. Podawać ułożone na ryżu lub wymieszać z ryżem na taki miszmasz. W pozostałej wodzie rozrobić mąkę, aby nie było grudek i dodać do warzyw. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, aż wyparuje woda.