Ze względu na to,że nie ma smaku ani zapachu nie wpływa na smak potraw jest idealny do wielu potraw jak np. - robienia domowego majonezu - do wypieku babek - do marynat do mięsa Składniki: (około 1/2 słoika dużego) - 2 jajka - 250 ml oleju rzepakowego - 1 łyżeczka musztardy - 2 łyżki soku z cytryny - 1/4 łyżeczki soli - pieprz biały lub czarny Jajka sparzyć wrzątkiem. Przygotować słoik szerokości takiej, żeby zmieściła się końcówka blendera i najlepiej, aby dno słoika było też takiej szerokości jak końcówka blendera. Na koniec 2-3 razy blendować z góry na dół, żeby dobrze się wymieszał.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2017/03/majonez-domowy-w-2-minuty-na-oleju.html