Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą

Sylwia
Obiad
23.11.2017 14:02
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą

15 g suszonej moreli 2 łyżki oleju 1 łyżeczka masła 100 ml wytrawnego białego wina (2 kieliszki) 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Obtoczyć polędwiczkę w soli i pieprzu i smażyć na oleju po około 3 minuty z każdej strony. Gdy polędwiczka się poddusi przelać zalewę winną do podsmażonych moreli, a mięso podsmażyć jeszcze chwilkę na złoty kolor. W tym czasie w małym garnku roztopić masło i podsmażyć resztę moreli. Następnie podlać polędwiczkę winem, w którym moczyły się morele i dusić 10-15 minut. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 500 g polędwiczki wieprzowej (1 sztuka)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/poledwiczka-wieprzowa-faszerowana-suszona-morela/