Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem

Monika
Boże Narodzenie
22.11.2017 23:42
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem

Całoś doprawiona kolorowym pieprzem. składniki: 10 filetów śledziowych solonych 1 mała cebula 3 średnie kiszone ogórki 2 średnie jabłka 2 duże kubki śmietany 18 lub 12 % (800g) świeżo zmielony pieprz kolorowy do smaku Filety śledziowe wymoczyć w mleku lub wodzie aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby smaki się przegryzły, ja w lodówce trzymam w szklanym naczyniu. Polecam też: Śledzie w sosie tatarskim Śledzie w sosie musztardowym Kiszone ogórki pokroić w średnią kostkę. Filety pokroić w paseczki o szerokości ok 1 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/11/sledzie-w-smietanie-z-jabkiem-i.html