Ciasteczka koksowo-migdałowe z dżemem

Monika
Desery
08.02.2016 21:46
Ciasteczka koksowo-migdałowe z dżemem

Pomył zaczerpnęłam z jakiegoś programu kulinarnego a że akurat po wypiekach z Tłustego Czwartku zostały mi białka to trzeba było je wykorzystać. składniki: 4 białka 8 łyżek cukru pudru 2 szklanki wiórków kokosowych Kresto 2/3 szklanki tartych migdałów Back Mit szczypta soli ulubiony dżem Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Z masy uformować kulki, lekko spłaszczyć i palcem zrobić wgłębienie ( tak jak byśmy robili kluski śląskie). Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 12-15 minut do zarumienienia, funkcja termoobieg. Mocno kokosowe ciasteczka z dodatkiem migdałów a do tego nadziane ulubionym dżemem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/02/ciasteczka-koksowo-migdaowe-z-dzemem.html