Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gulasz z indyka z papryką i pomidorami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 400 g mięsa z uda indyka na gulasz 200 g makaronu ze szpinakiem 1 cebula 1 papryka 1 puszka pomidorów bez skóry 1-1,5 szklanki bulionu drobiowego 1 kieliszek wina czerwonego półwytrawnego 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia bazylia (pieprz, słodka papryka, sól) Gulasz z indyka z papryką i pomidorami z dodatkiem wina, cebuli, podany na zielonym makaronie tagliatelle musicie przyznać, że prezentuje się doskonale. Sposób wykonania Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie do lekkiego zeszklenia, dodajemy czosnek pokrojony drobno i dodajemy mięso pokrojone w kostkę. Łącznie: 45 min. 5 from 1 vote Gulasz z indyka z papryką i pomidorami Pod koniec smażenia jak mięso będzie już miękkie pozwalamy by płyn nam odparował, pozostawiamy go jednak trochę na patelni. Kładziemy na ugotowany wcześniej wg. przepisu na opakowaniu makaron. Dalej smażymy na średnim ogniu całość, od czasu do czasu podlewając resztą bulionu i mieszając. Spokojnie możecie to zrobić na jakąś okazjonalną kolacje lub zwykły obiad. Zdrowe mięso, zero ciężkiego sosu a makaron jak ktoś nie lubi można zastąpić czymś innym i prawie danie fit...