Gulasz z indyka i dyni

kardamonovy
Obiad
17.11.2017 9:45
Gulasz z indyka i dyni

Składniki: 600 g piersi z indyka 400 g dyni (waga po obraniu) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pół szklanki wody 1 puszka pomidorów krojonych pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki mielonego imbiru szczypta suszonego jalapeno (opcjonalnie) szczypta cynamonu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki, smażymy na średnim ogniu około 2 minuty. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w średnią kostkę dynię, gotujemy do jej miękkości (u mnie trwało to około 3 minuty). W sumie o nic, jemy ostatnio trochę zdrowiej, więc skończyło się na indyku i tej (nie cholernej) dyni. Na szczęście była niewielkich rozmiarów, tak akurat na ten obiad i ze 3 koktajle. Całość zalewamy wodą i pomidorami z puszki, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, gotujemy 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/gulasz-z-indyka-i-dyni/