Pyszny pomysł na bezmięsny obiad, choć dzięki soczewicy nie pozbawiony białka :) Farsz z kaszą jaglaną jest pyszny i sycący, koniecznie wypróbujcie przepis! 4 duże papryki - u mnie czerwone 1 cebula 100 g czerwonej soczewicy 100 g kaszy jaglanej puszka pomidorów w kawałkach (400 g) pół pęczka bazylii lub natki pietruszki 4 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Soczewicę namaczamy w wodzie z listkami i zielem kilka godzin. Smacznego :) 1 porcja - tylko 260 kcal: - białko - 13 g - tłuszcze - 2.5 g - węglowodany - 47 g - błonnik - 9 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie piątek, 17 listopada 2017 Papryka faszerowana soczewicą i kaszą jaglaną Autor: Małgorzata Chyla o 07:11:00 Etykiety: blog kulinarny, farsz, fit, fit przepisy, kasza jaglana, moje kuchenne rewelacje, papryka nadziewana, papryka. Cebulę drobno posiekaną podsmażamy na łyżeczce oliwy, kiedy się zeszkli dodajemy pomidory, kaszę i soczewicę. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. papryka faszerowana, przepisy, soczewica, warzywa faszerowane, zdrowe odżywianie