Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Obiad
15.11.2017 22:11
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego 2 łyżki sosu sojowego 2 jajka 6 łyżek bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego 500 ml przecieru pomidorowego 1 mały koncentrat pomidorowy olej do smażenia cebuli 1/2 łyżeczki cukru sól Sposób wykonania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Mięso mielimy a następnie dodajemy do niego przesmażoną cebulę, jajka, bułkę tartą, sos sojowy, oregano, paprykę w proszku, pieprz i sól. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie wykładamy pulpeciki. Zmoczonymi w zimnej wodzie rękoma formujemy niewielkie kulki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/10/pulpety-z-indyka-w-sosie-pomidorowym.html