Składniki: 1 kg obranej dyni bez pestek 100g liści jarmużu bez łodyg 100g miksu sałat 1/2 szklanki orzechów włoskich 4 łyżki suszonej żurawiny 1 czerwona papryka około 20 czarnych oliwek 8 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Dynię kroimy w kostkę, wysypujemy na blachę, skrapiamy 4 łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy niewielką ilością soli, mieszamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Do miski wsypujemy liście jarmużyu, miks sałat, pokrojoną w paski paprykę, pokrojone na pół oliwki, żurawinę, upieczoną dynię (nie trzeba jej studzić) oraz uprażone orzechy. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy orzechy i wkładamy je na 10 minut do piekarnika, w którym piecze się dynia.