Polecane przepisy: – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta – kotlet schabowy Łopatka z sosem musztardowym i suszonymi pomidorami Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 2 h 20 min Składniki: – kilka plastrów pieczonej łopatki – 150 ml sosu winnego z pieczenia łopatki – 150 ml śmietany 30% do sosów – 2 łyżeczka musztardy – 6-8 suszonych pomidorów – 1 łyżka posiekanej natki – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Łopatkę upiecz według przepisu na pieczoną łopatkę. Mąkę wymieszaj z 2 łyżkami zimnej wody, a następnej dodaj do niej 1-2 łyżkę gotującego się sosu. Mam dziś dla Was bardzo ciekawy przepis, tym bardziej że upieczoną łopatkę możecie przygotować właśnie na taki obiad, a pozostałą resztę zjeść na kanapkach. Do małego garnuszka wlej sos z pieczenia łopatki, śmietankę, musztardę, pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory.