Składniki na 8 sztuk dla 2 osób: 8 dużych pieczarek posiekane ogonki pieczarek 1 mały por 150 g mielonej wołowiny 2 łyżki siekanego sera mozzarella ½ czerwonej papryki olej rzepakowy sól, pieprz, majeranek do smaku Por i paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy pokrojone ogonki pieczarek i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju rzepakowym. Pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella, zapiekane w piekarniku. Przepis na pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella. Do farszu wykorzystałam mieloną wołowinę, podsmażone ogonki pieczarek, por, paprykę, ser mozzarella. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia się sera i lekkiego przyrumienienia pieczarek (około 20 minut). Dzisiaj polecam kolejny mój pomysł na to danie: Pieczarki faszerowane wołowiną.