Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami

Ewa
Obiad
09.11.2017 13:12
Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami

Fajna rolada – tyle napiszę;) 1 filet z indyka 800 g lub 2 większe piersi kurczaka 100 g szynki parmeńskiej 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Dodatkowo: po 1 łyżeczce oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku pół pęczka natki pietruszki 30 g sera mozzarella (żółta, tarta) 30 g tartego parmezanu 60 g sera feta 6 kawałków suszonych pomidorów Na środek wykładamy nadzienie z cukinii, na nim kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, a na niej pokrojone na mniejsze części suszone pomidory. Zdarza mi się, że nie publikuję przepisów na bieżąco, fakt, jednak zwykle po przygotowaniu dania, od razu zabieram się za napisanie o nim czegoś i taki szkic czeka sobie po prostu na swój czas. Oprószamy solą, pieprzem oraz nacieramy niewielką ilością (około 1 łyżka) oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na około 2 godziny (w temp. pokojowej). Całość można jeszcze posmarować 1-2 łyżkami oliwy ze słoika po suszonych pomidorach. Tym razem nie zrobiłam tego i teraz, jak nie trudno się domyśleć, mam w głowie pustkę. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy około 4-5 łyżek wody. Posypujemy roztartym w dłoniach tymiankiem i smażymy jeszcze chwilę (około 2 minuty).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/11/09/rolada-z-cukinia-feta-i-suszonymi-pomidorami/