Dlatego nawet srogą zimą będą Wam wstawiała coś jabłkowego :) Składniki: ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki gorącej wody 4 jabłka cukier cynamon Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, zasypujemy cukrem w takiej ilości jakiej lubimy no i słodycz zależy od jabłka. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm (nie podsypujemy mąką), wykrawamy krążki np. szklanką, w środek wkładamy łyżeczkę jabłek i odrobinę cynamonu, następnie formujemy pierogi. Tak to teraz musicie mi wierzyć ale ja jabłka ze swojego ogrodu mam cały rok. Dziś przygotowałam dla Was pierogi, tym razem na słodko ale z nutą cynamonową.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/11/pierogi-na-sodko-z-jabkiem-i-cynamonem.html