Po 24 h umyć schab z cukru i obtoczyć go w soli i znowu do lodówki na 24 h, po tym czasie go opłukać z soli, wytrzeć i obtoczyć w posiekanym czosnku wymieszanym z majerankiem i papryką. Schab z pończochy 1 kg schabu wieprzowego ( może to być karkówka, polędwiczka ) 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki soli 2 łyżki suszonego majeranku 1 główka czosnku 1/2 łyżeczki papryki czerwonej wędzonej 1 pończocha Mięso umyć i osuszyć, dokładnie obtoczyć w cukrze. Włożyć na 24 h, po tym czasie przełożyć całość do pończochy i powiesić w przewiewnym ciepłym miejscu ( u mnie suszarka do naczyń, koło kuchenki ) i tak zostawiamy go na 4 doby.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchnianawzgorzu.pl/schab-z-ponczochy/