🙂 Składniki: (na 5-6 sztuk) - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki wody gazowanej - odrobina soli - 1 jajko M - duża szczypta cynamonu - jabłka prażone z cynamonem (około 1 czubatej łyżki na naleśnik) - 1 czubata łyżeczka cukru pudru - 1 czubata łyżeczka cukru cynamonowego CELIKO – do nabycia w ZdrowyMarket24 Naleśniki podałam w towarzystwie mojej ulubionej klasycznej kawy INKI BIO (do nabycia w ZdrowyMarket24) Na każdy naleśnik nakładamy porcję prażonych jabłek z cynamonem (u mnie około 1 czubatej łyżki, nakładam na połowę placka następnie go składam). Po powrocie z jesiennego spaceru nie ma nic przyjemniejszego niż delektować się kubkiem gorącej kawy zbożowej w towarzystwie cynamonowych naleśników o tak pysznym jabłkowym wnętrzu. Naleśniki smażymy z obu stron (nie powinny być zbyt grube, ani zbyt mocno wysmażone). Dziś zapraszam Was na pyszne cynamonowe naleśniki z prażonymi jabłkami.