Placki ziemniaczane (wegańskie)

Patrycja
Obiad
01.11.2017 10:10
Placki ziemniaczane (wegańskie)

Składniki: ziemniaki 1 kg, mąka pszenna 1,5 łyżki, mąka ziemniaczana 0,5 łyżki, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Ziemniaki ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Dla mnie najlepsze są podane z jogurtem naturalnym i ketchupem, ale nie którzy jadają je ze śmietaną i cukrem lub podane po węgiersku z pysznym gulaszem. Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. ale raz na jakiś czas możemy pozwolić sobie na taką bombę kaloryczną :-) Następnie ścieramy na najmniejszych oczkach cebulę, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Usmażone placki kładziemy na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/11/placki-ziemniaczane-weganskie.html