Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami Krem z kiszonej kapusty Krem z borowików z mascarpone Składniki: 800 ml bulionu warzywnego 5 średnich ziemniaków biała część dużego pora 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka poszatkowanego koperku 3 kromki ulubionego pieczywa sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Od początku wiedziałam, że krem będzie z rozmarynem i z porem. Podobne przepisy: Krem z groszku z grzankami Por myjemy i kroimy w półplasterki, smażymy z plasterkami czosnku na wolnym ogniu około 4 minuty. Jeżeli spodziewacie się jakiegoś konkretnego smaku (z połączenia tych składników), to dokładnie właśnie taki smak uzyskałam, gotując tę zupę. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w mniejsze kawałki, skrapiamy olejem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do mocnego zrumienienia.