Muffiny dyniowe z figami

Ciasta
31.10.2017 9:33
Muffiny dyniowe z figami

Polecam Ci także:Zapraszam do innych moich przepisów z wykorzystaniem dyni: – puree z dyni – 150 g roztopionego masła – 600 ml mleka – 200 g puree z dyni – 300 g mąki pszennej – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – pół łyżeczki sody oczyszczonej – 170 g cukru – szczypta soli – opakowanie cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka ekstraktu – 3 jajka – 2 świeże figi lub kilka łyżek konfitury figowej Kupując jedno warzywo na ogół mamy jedzenia na tydzień czasu – wydajność dyni jest bardzo duża. Mąka nie powinna być widoczna ale masę zostaw lekko grudkowatą – nie można mieszać jej zbyt długo. Ubij lekko jajka za pomocą ręcznej trzepaczki, dodaj do nich puree dyniowe, mleko oraz roztopione masło. Dziś możecie upiec dyniowe babeczki – proste i szybkie. Polecam zupy dyniowe, placuszki z dyni oraz ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/muffiny-dyniowe-z-figami/